Dec 02
2014

Unicorn Cross tail

Egy kis képes beszámoló az eddig elkészített dolgokról. Az albumot olyamatosan frissítjük, ahogyan a munkával haladunk.

Feb 16
2013

Pierre Rondel tesztelte a BOAR-t

Nagyon fontos számunkra, hogy az általunk készített repülőmodellről, hiteles véleményt kapjunk. Ehhez kellenek segítő szándékú, jó képességekkel rendelkező modellezők. Pierre Rondel nemzetközileg elismert F3F versenyző, így úgy gondoltuk ő megfelelő ember arra, hogy a gépben rejlő lehetőségeket maradéktalnul kipróbálja és a tapasztalatait megosztva velünk  egy végleges konstrukcióvá állhasson össze ez a kis modell.

A modell tesztje az alábbi linken olvasható:

http://planet-soaring.blogspot.hu/2013/02/test-boar-from-kerr-soaring.html

Ezúton szeretnénk megköszönni a munkáját és az általa nyújtott segítséget.

Köszönettel:

 

Kaposi Endre , Remény Róbert

Kerr-Soaring Team

Oct 10
2012

Elkészült az UNICIORN orrkupak szerszám

Hosszú idő után sikerült végre elkezdeni a két méteres gép szerszámozási munkáit és elkészítettem az orrkupak szerszámot. E mellett természetesen folyik a háttérben a következő alkatrészek szerszámozásának előkészítése és további 3D rajzok készítése és CNC marós munkák is folynak. Néhány kép a munkáról:

null
null
null
nullJun 16
2012

Készül az első ívelős BOAR szárny

A BOAR prototípusán nem volt ívelő, ezzel tapasztaltuk, hogy ugyan a repülőgép mérete pici, de jó siklási tulajdonságai miatt vannak helyek ahol szükség lenne ívelőre, féklapra. Ezért most készítjük az első ívelőlapos példányt, hogy ezzel is szerezhessünk tapasztalatot. Szeretnénk elérni egy hatásos “madárfék” beállítást a modellen azért, hogy szűkösebb helyekre is könnyebben tudjunk leszállni vele.

 

Jun 16
2012

Az UNICORN-hoz eddig kimart ősminták.

Az ősminták marásával jelenleg itt tartunk. Elkészültek a marógépen az orrkupak és a fedélzeti elemeket tartó belső orr rész magjai. A munka ezek festésével folytatódik majd.

 

 

Jun 10
2012

F3J Korona kupa 2012. 06. 09.-10.

Ellátogattunk Matkópusztára megnézni a nemzetközi F3J verseny mai előfordulóit és a döntőt. A verseny megtekintésén kívül nagyon szerettem volna megnézni a török csapat repülőmodelljét a Prestige F3J-t . A csapatvezető és az egész csapat nagyon közvetlen. Váltottunk néhány szót Mustafa Koc-csal a Fineworx tulajdonosával, csapatvezetőjével, valamint Philip Kolb is válaszolt néhány kérdésemre. A verseny végén, szétszerelés közben szemügyre vehettem Larry Jolly Prestige-ének alkatrészeit. Az egész gép felületi minősége gyönyörű és az alkatrészek súlya minimális. Köszönhetően a legmodernebb anyagok alkamazásának a gép mégis kibírja az F3J versenyeken jelentkező igénybevételt, sőt a mai versenyen is sikerült vele Philip Kolbnak megszereznie a második helyet.

A versenyen szerepelt még egy gép ami felkeltette az érdeklődésemet, ez pedig a lengyel csapat által használt Jantar. Erről képeket a képgalériában találtok.

http://www.kerr-soaring.hu/?p=336